Amikor apám hazajött
apámat ritkán láttam
akkor is inkább éjszaka.
kulccsal matatott a zárba,
anyám mezitláb kiosont
az ajtót szélesre tárta,
apró testén rezgett a rongy.
na mi van! így köszönt apám
és abban minden benne volt.
én különös gyerek voltam.
elképzeltem olyan kocsmát
hol pénz nélkül kiszolgálják,
reggelig marasztalják apát.
hogy éjjel nem ébredek fel,
anyám reggel kakaót főz,
jól tanulnék mint az Évi,
s kikapok ha egyest hozok.
én úgy koptattam a padot
két könyökre támaszkodva
fejem néha lehanyatlott,
köpenyemre folyt a tinta..
amikor apám éjjel hazajött
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-22 19:52:01
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-22 19:52:01