Nem mozdulhatsz
Váradban ülsz és olvasol.
Ismered már a tüzet és a földet,
tudod, mi a levegő és a víz,
érezted magadban az évszakokat.
Leteszed a pergament
s elnézed mutatóujjad hegyén
a kibuggyanó vércseppet.
Ujaddal mozdulatlanul felfelé mutatsz,
nehogy bepiszkítsd az írást.
Kinn hamisan játszanak a fák.
Nem csukhatod be az ablakot.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Az erdő én vagyok (Újvidék, 1973.)
Kiadó: Forum Könyvkiadó
Feltöltés ideje: 2010-08-28 22:55:45
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-28 22:55:45