Az értelmezés nehézségei
talán nincs értelme keresni az ajtók zárjaiban
valami közömbös dolgot
hogy abba kapaszkodjunk
hogy ne maradjon kezünkben
az elmúlt év mint a letört kilincs
benyitottál a szobába
a földön heverő paplanra azt mondtad jó
jó magadra húzni akár egy teknőt
ami mégis otthonos
de megvéd
hogy mitől azt magad sem fogalmaztad meg csak ültél
és én néztem szemeidet
kaleidoszkóp ez jutott eszembe
szép de értelmezhetetlen
akkor már nem beszéltél a filmről
amit előzőleg láttál
ahol valami vörös fonál húzódott végig
és hiába de nem szakadt
és most félsz hogy kérdezek
pedig csak a lábaimat húztam magam alá
egy egyszerű mozdulat egy nadrág gyűrődése
és nem tudom talán még ebből is
kiolvasható lehetne valami
de most másra figyelünk
néhány zajra a szomszédból
néhány ütemre
zenére
amit megint csak nem tudnánk hangjegyekbe önteni
csak kering körülöttünk
mint a tavasz első molylepkéje
bátran szemtelenül
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.