karácsony
karácsony
kisiklik az éjszaka
késik a hajnal
roppant szerelvénye
zárva hagyott-felejtett
sorompó a virradat
nyitott mellkason
szivárog a fény
kifordított templom
a téren díszlő karácsonyfa
kívánságok telje-(s-ülnek)
jézuskák állnak sorba
a nyilvános WC előtt
sürgős dolguktól
még több a munka
égett lángos szaga
émelyeg a vurslin
kék zöld piros
vattacukorba ragad a tekintet
céllövölde lövés
pálcikalábakon jár
az ólomhalál
masnival átkötött
semmit árulnak
bérbe adott istenek:
- fél áron angyal kapható!
a sarkon álom
alkuszik a vágyra
automata százforintos érme
zavaros tea kávé
löttyen műanyag pohárba
ünneplőbe öltözött koldusok
elárvult tömeg gazdátlan séta
a fahéj illatú lakótelepek
leértékelt csatornaszagában
radioaktív hullámokkal töltött
bejglit süt a modernizáció
éjfélt üt a roppant toronyóra
(hull az aranyozott műhó-ima)
magába roskadt hóember alatt
olvadék víz
felszínén olaj és áhítat
szénrajz az égbolt
Medici mennyezet.
- Ave Sixtus!
(mily kiváltság az ittlét)
a létra melyik fokán áll
vagy inog meg az Isten?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.