mozdulatlan
mozdulatlan csönd lett amikor megjött
már az ajtó hangjából tudtuk a folytatást
háttal feküdtem az ajtónak semmit nem láttam
húgom arcán figyelem a lakatlan éjszakát
el kell aludnom minél hamarabb
a holnap nem hoz ily árvaságot
most minden kiszolgáltatott
szinte lebegek az ágy felett
bejött a szobába leült mormogott valamit
és én (tetszhalott)
rögzítettem magam az ágyhoz
mindent átjárt az emésztett sör szaga
anyám is csak némán könnyezett
mindannyiunk életébe
kódolva lettek ezek az esték
majd felállt a fotelből
megbillent zsebében kotorászott:
azt hitte hogy három sportszelettel
megválthatja a világot
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.