Hitre nincs pénz
Bolyongok a polcok között.
Születésnapom lesz.
55.
Fonnyadok,
mint a hitem.
Néha azt hiszem,
Istennek be van kötve a szeme.
Vagy nyelvére száradt
a káromkodás.
A szupermarket előtt
szakállas öregemberek
nyújtják kezüket.
Megfagy a könny.
Harangcseppje nem elég hangos.
A pénz csilingel.
Válogatják mannából az angyalok.
- Tessék, ezt a kiflit Isten küldte. Mondj érte imát!
Karikás szemű öreg
lebiccenti fejét.
Szerintem,
tudja, hogy hazudok.
Az Úr helyett mellette
a fagy kuporog.
Az est felkavarodik a szélben.
Pörög a kerék.
A kocsi maradna még.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.