Õrizem
Még őrizem,
mint ama nagyfejű kujon,
még őrizem és fogom,
csak másként, úgy, ahogy csak én tudom.
Még zümmögöm,
mint a szép hangú áldozat,
még hibbanok és hívom,
csak ez talán egy fájóbb változat.
Még dúdolom,
mint ama messzi barna pók,
még révedezve áldom,
Csak nyelvemen más ízű altatók.
Még vigyázom,
Mint színek, szók apostola,
Még hümmögöm és játszom,
Hogy én nem voltam őrült soha.
Még vajúdom,
Mert fantáziám, mesém,
Ahol izzasztom és izzok,
Mint vérbajig bohó vallon legény.
Még kimondom
Nevét minden hajlatának,
Még gyászolom és űzöm
Pőrén sötétlő, meztelen világnak.
De őrizem,
Őrizem, míg élek, de még
azon túl is őrizem
Életemre zárt örök szemét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.