Középen a tányér.
A verstani könyvet
jobbra teszem,
távol a tányértól
- zsírfoltot kerülendő.
Kávéval telitöltött
illatozó
csészém balra,
jobbra papír
(szélsőjobbra a pap)
Toll a kezemben,
A jobbikban - mert írni csak úgy...
Ballal eközben
hol a kávéscsé't,
hol meg vajazott
kenyerem
emelem.
Nőm belekottyant:
Írni se tudsz mit,
sose lesz ebből
vers!