Apokrif
Bolygóját borzongató csillag
őrült fényeit villogtatja;
avatja magát a hatalom:
kifestőkönyvét felmutatja.
Aranyalmák az égi fákon,
a szélben lombok muzsikája,
a zengő holdat ostromolja
az ezüst tenger árapálya.
Márványba vésett emlékezet,
aranybetűk a félhomályban;
csatákban elesett katonák
szalonnáznak a mennyországban.
Misztikus homályban az isten
együtt főz mesterszakácsával,
kufárok ülnek asztalánál
a hálaadás látszatával.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.