A törvény vége
A háromszög szögeinek
Összege mindig 180 fok
Papíron halott a mértan
Legyen egy hétköznapi helyszín
Legyen egy vasúti átjáró
Legyen János bá az A
Legyen Erzsi néni a B
Legyen a vonat C
A háromszögünk
Erzsi néni már odaát van
Ő a fix pont a túloldalon
Most közelítsük egymáshoz
Az A és B pontokat
Ugye milyen szemléletesen nyilvánvaló
Bármennyire is ellaposodik
Az összeg
A szögek összege
Mindig ugyanannyi
Hunyorít a háromszög
Isten szeme szűkül
Becsukódik
Vonal
Az öregasszony visszanéz
Oda ahol a síneken
Álmokkal megrakott vagonok
Rohannak két végpont között
Nem látja a háromszöget
Csak egy egyenes csak a vége
Csak ő és ami tőle távolodik
Talán pislogott és közben
Valami történt a háromszöggel
Pedig tudja a törvényt
Mindig ugyanannyi
Újraszámolja magában a szögeket
Megint de nem jön ki
Már nem jön ki
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.