a folyton csak
lehetett volna
bizonytalanán egyensúlyozom
a kifeszített mában nincs esély
- a holnapot csak
(viszem-cserélem-hordozom)
elnyújtózni az idő vízszintesén
mindent kizárni ajtón és ablakon túlra
ebben a világban a józanság a veszély
nem kell pont vessző és semmi ékezet:
szarospelenkát zabál
az agyonsterilizált képzelet