Fehér éjszaka
Ha a ragyogást meg lehetne ragadni,
Úgy két marokkal vinnék neked innen.
Ha a fényt el lehetne engedni
Sugarak ömlenének feléd-felőlem.
Az öreg hídon ily fényben ülök
Vándorként régi és új között.
Erdők a társaim és sűrű vizek,
A hálóban röpkepihe zizeg.
Nádasban sirály úgy kutat,
Mint bennem folyvást gondolat.
Susnyásban rénszarvas botorkál,
Tavaszba üldözi őt a halál.
Menekülünk az életbe mi élők,
Nem értjük nyelvét messzi rokonnak.
Felőlem szétfoszlanak a felhők;
Tekints egyszerre élőnek s holtnak.
Mert ha átszőtt testem nem feszélyez,
Nem köt le folyton a nagy vágy:
Hordhatok majd fényt is neked,
Nem csak magamat és rózsát.
Eskilstuna, 2009. május 30.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -