Sorsminta
Tárgyiasítása óta nem ápol
emberi kapcsolatokat inkább őt
ápolják tisztítják molytalanítják
egy szőttes nem találkozik leg
feljebb vele találkoznak fel
szögelik falvédőnek leterítik
vele a családi matracot még
őriz valami testmeleget ha elég
vastag használható szőnyegnek
így alulnézetből láthatja a szobát
érzi a talpak súlyát minden lépés
nyomot hagy a gyerekek néha le
heverednek társasoznak rajta olykor
észrevétlen visszadobja a dobókockát
mintha csak megugrana egy beleszőtt
gyapjúcsomón megfeszíti a szálakat
és összehúzza ennyi rugalmasság ma
radt benne ilyenkor ráfektetik izzadt
tenyerüket a beszőtt kézre ujjakra a
hullámos hajszál sormintára ahol már
hónapok óta elcsomózták az utolsó szálat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.