Metafizika
Felnéztem este az égre.
A szép telihold korongja
bevilágította a tájat
s ömlött monoton fénye
válogatlanul a világra.
Furcsát gondoltam róla,
ahogy néztem pizza-alakját:
Hogy lehet az, hogy ez a
hatalmas égitest
látszólag csak függ ott
a nagy semmiben, miközben
ezer kilométerekkel száguld
előre, hátra, le vagy fel?
S ezt teszi velünk
otthonunk, a föld is.
Mindeközben csend vala,
széltelen álltak az ágak,
a kutyák sem vonítottak éhesen,
és nem terjedt lágy vacsora illata sem.
Zsebemben pedig
ott lapult egy
elektromos öngyújtó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.