Lélekvesztõ
Míg kész nincs, nem áll meg,
nem beszél, nem néz fel.
Egy darabból készíti el az egészet.
Először levágja róla az ágakat.
Aztán kettéhasítja. A két fél
közül kiválasztja a jobbikat,
és elkezdi ütemre kivésni.
Lassan, gyorsan, ahogy érzi.
Egyre könnyebb lesz a test.
A lehulló forgács nagyját elégeti,
a többiért naponta eljön a dagály.
Aztán elkészül vele.
Leviszi a vízhez és ráteszi.
Van, hogy finoman elengedi
egy lélegzetvételnyi idő után,
máskor térdel a parton hosszan,
mielőtt ellöki magától.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.