Anyám mosdatja apámat
ma meglátogattam anyámat,
azt mondta, rosszkor,
éppen apámat mosdatja.
s közben morgott vele,
miért hagyta el
ma pontosan öt éve,
nélküle
unalmas a forma-egy,
és nem vidám a kabaré sem,
hogy tehetett ővele ilyet?
majd elmesélte, hogy merre járt,
látta Párizst, Korfut, Nagy-Britanniát,
beszélt a férfiről, aki meghívta ebédre,
(kedves a hangja, és még csak hatvan éves).
aztán visszavitte
a tisztára mosott urnát
a kövirózsák közepébe,
s megnyugtatta, hogy soha
többé nem megy el a férfihez,
mert a levese ízetlen,
s a vadashoz
sem volt zsemlegombóc.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.