anya kindertojást hozott
apa a legújabb legot
Ricsi a sárga kanalat adta
amin folyton hajbakaptak
Zsóka néne a kedvencét főzte
(sajtos vakarónit és bujás levest)
mellé csokoládétortát rakva
pedig nincs is szülinapja
és egy csöppet sem éhes
játszani sincs kedve
s ha nem fájna a torka
most anyára kiáltana
vigye haza azonnal
s varázsolja vissza
ahogy megígérte
lenszőke szép haját