Szökési kísérlet
Olyan voltam akkor mint a megszállottak
Elküldtem kuncsorgó szeretőimet
És csillagokat eregettem
A sokadik unikum után
Rettegésem daccá nőtte magát
És azt mondtam csak a madarak
És a felhők valóságosak
Egy vén cigány ruháit ledobálta
Stigmáit mutogatta és én hittem
Tudtam már milyen ő (az Isten)
Csak a dadogókat latrokat
Megesett lányokat preferálja
Talán még hülyébbnek kell lennem
Ha az ima nem húzza le majd…
Szóval talán a keserves panasz
És az átok
Hogy még így is tisztábban látok
Na már mégis elviselhetetlen
A prófétát hiába hívom
Baromként igába verte magát
És azt mondja ez való mint az ökör
Eke elé fogtak unikornis paripát
Szűz lányok öléből ugyan
Taposni a sárba
Hiába prédikálja ez már sok nekem
Őrangyalok mindig utamban könyököm
Térdem folyton szárnyukba hajukba akad
Már elszökni sem lehet egykönnyen
Ha nem ők üldöznek még rosszabb
A rigolyás mord lelkiismeret
Irigylem a hat gyermekes anyákat
Legalább amíg kihordanak szülnek
Szoptatnak pelenkát cserélnek
Nem hallják a pallos suhogását
És nem bámulják a denevéreket
Véreres hajnalégen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.