Szilágyi Ákos
Tennünk
A szeretet megvetett,
Magától elvetett
Meggyűlölt engem,
Mérges lett rám.
Nem szeret senki sem,
Nincs nekem egy kincsem
Kit csókolhatnék,
Kit imádhatok.
De van nekem magányom,
Világba kiáltom:
Utálom őt,
Fáj az élet.
Nem szabadna élnünk,
Nyomorba tenyésznünk,
Világosság, fény,
Szabadság kéne nékünk.
De nem lesz, ha nem teszünk,
Nem lesz, ha megijedünk
A rút világtól,
Hisz nekünk kell tennünk.
Nem sírni miatta,
Nem futni. Kiadta
Nekünk valaki az ukázt:
Nekünk kell tennünk!
Tennünk! De mit tenni?
Világot váltani?
Azt kéne nekünk,
Azt kell megtennünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|