Szilágyi Ákos
Doktrína
Agyam hitvány pakkja
A világot tartja
De legalább egy részét
Benn, az ő bugyrába
Nagy ott bent a káosz,
Nagy az Anarchia,
És kevés a pikk-pakk
Kész prófécia.
Sok az én mentorom,
Mindenki az lehet.
Mindent meghallgatok,
Mi egyszer jobbá tehet.
S tán egyszer én is
Tanítok valakit.
S egyszer, mint famulusod
Adhatok valamit.
De hogy megtehessem
Szólnom kell hozzátok.
Megtalálni utam
A diák világhoz.
Azokhoz, kik tényleg
Tanulni akarnak.
Nem írni -olvasni,
De életre vágynak.
Ki kíváncsi arra,
Miért így van valami,
S nem az érdekeli,
Hogy hogyan is teszi.
Kiben benn van mindaz,
Mint a kisgyerekben,
Ki tud kérdezni,
S tanulni is egyben.
Végül szólok nektek,
Fiatal utódok.
Ebben a világában
Emígy okoskodok:
Élted úgy irányítsd,
Ha egyszer kérdezik:
Mit tettél világért?
Tudjál mit mondani.
Mert ha nem tudsz semmit,
Híján leszel annak,
Amit egyszer régen
Ily módon taglaltak:
Életed értelme,
A munkád gyümölcse;
Hogy majd "TÉVŐ" légyen
A fejfádra vésve.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|