Kínai
Majom éve, egyenes, mint a görbe,
Remegő völgybe olvad a Nap,
Felsóhajt a titkok kertje, vak
Busa mélyen ínybe harap.
Sárgatestek békalencsetóban,
A színigazság hiánynak látszik,
Beleugrik hat tigris-szemöldök,
A halász lánya siklókkal játszik.
Csak tízből három, és marad hét,
Vedd négyszer, már kerek a Hold,
Selyemhernyó gubózik eperajkán,
Csengő lótuszra süllyed az égbolt.
Egy hosszú, két rövid a három,
Kibontja szárnyait, ezüstben elrepül,
Fel-felvillan, mint Csing-Csin melle,
Majd az éjszakától elterül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.