Téli nyitány
Ma este nyugtalanok
voltak az elefántok.
Olyan nyugtalanok.
hogy aludni sem tudtam.
Nem az enyémek
a keresztbe tett lábaim.
Magammal hordom
a megkopott bizsut,
az értékes holmi
eltűnt vagy ellopták.
Tudom, a gólyáknak
csak egy lábuk van.
Bicegő póni járja
az utcákat hetek óta;
megbámulja a stoptáblákat,
és befonatja a sörényét.
Én mindkét irányba szétnézek
az egyirányú utcában.
Cérnaszálat kötöttem a vízcsapra,
mert így legalább
nem hallom a vízcseppek
kárba vesző koppanását.
Kávé ömlik
a teleírt lapra,
szúnyog száll
a fehér bőrre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.