Önéletrajz (jav.)
Szerencsés volt velem az Élet,
annyi mókáját kacagtam,
miközben minden örömöm
semmivé lett.
Nem fáradok, csak ötvenhárom év,
gyermekem már engem tanít,
volt két feleség.
Láttam a Világot, mit Hazám jelent,
évente költözök.
Sötétségből az Isten világosságra öklözött.
Állok, mint hajós arcán a borosta.
Pálcám nem nyújtom rovásra.
Hegyekre nem megyek ágaskodni,
völgyben a forrás, abból iszom,
hajózni szükséges,
Duna-parton vár a csónakom!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.