Édes-szomorú leves
Végy egy kiló pintyőkét.
Dobd lobogó forró vízbe
a letollazottakat,
csepegtesd le a friss túrót,
a savót dobd el, de szárazát
keverd belé.
Míg fődögél a lé, rakd
össze a puncsot.
Kell bele a szokásos:
két deci forró jamaikai rum,
mazsola (Tádénak az abrak?),
idénygyümölcsök magtalanítva,
illatos fűszerek ízlés szerint.
Mire összerakod és kihűtöd
a puncsot, felfő a leves.
Vedd le lábosod a lángról,
borítsd össze a kettőt!
Jó étvágyat!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.