Reszketõ reggel
Dérbe rakott reggel
a télben tavasz szakadt szét
a részvét
hálóját hintem
ébredő szemekkel
ásító lelkemet intem
rohannom kell
mert lohol a busz
siklik az idő
Ez a mai világ
Így oly érzékeny lesz a lélek
mint a síró őszfényű lámpa
az utamat figyelő beton-nyárfa
lombjában
Rád bólintottam
hazámban testvérem
Az élet túl érzékeny
Mást ölelő kincsem
éjszaka megsimogattam
a buszban
szárnyadat, hittem
még naiv szívembe
egy jobb jövő ünnepélye
költözött be
de ahogy álltam
szavam a szárnyam
téged nem ölelt át
Az álmomban törékeny-
en szállunk akár a nyári eső
melynek szivárványt kereső
imáját
bírálták
az égben
E pillanat csodát leső
A reggel
deres szemeivel
újra látom álmom
s rád szavaznak a határon-
izzó-lélek-sebeim
A reggel túl törékeny
Kérlek állítsd meg reszketésem
2005
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.