Mû(vészet)
A homokot most vízzel öntjük fel,
gyúrjuk a sötét sarat, mint régen,
hógolyó-forma gömb a kezünkben,
rajzolunk rá vonalat – kontinenst:
kész is van a földgömb.
Rajta plüsskutyák ugatnak robot-
postást: ereiben szeszes olaj,
bűzös gépverejtékéből folyam
fakad. Ott úsznak a kacsák halott
gumitetemei.
Kék legóautóban zötykölődik
kirakati- meg töréstesztbábu
karcos teste. Lehet választani
tömörből meg átlátszóból, tabuk
itt már nincsenek.
Papírmasé fák a láthatáron,
felettük füstgéppel fújt szmogfelhők,
cukros energiaital zuhog
neonzöld rétre – készült műgyepből,
ételszínezékkel.
Balra ott az a betonrengeteg,
hol rozsdás bádogszatírt kerülgetsz,
vagy origami madarak szarnak
a válladra, dobd ki a műszálas
kínai pulcsit.
…Nézd csak, olyan lett, mint a művészet:
Olyan csinált, kitömött, átmázolt,
kézről levakarhatatlan izé,
vagy talán a rosszul ragozott vész.
Unom már. Eldobom a sárgömböt,
vállamra olajat, arcra púdert…
Bepárásodott az üvegszemed?
Itt a pulcsim ujja, majd letörlöm.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.