Nedves táj romokkal, szoborral
Fehér kövek közt ő a kő-király,
zuhogó lomb közt álmélkodva áll,
nyüzsög a táj, a ribizkék körül,
átázott kecskék hosszú hada gyűl.
Nem idézi egyiptomi virág
hűs termei hallatlan illatát.
s odább, a józan legelők között
fehér pálmáit széttöri a köd.
Nem indul érte bűvös karnevál,
ki oly magányos, s hódolatra vár.
Álmai, mint az elhagyott kövek
idegen földön végigömlenek.
Régen legyezték fényes lótuszok,
vásárban él, és sokat megtudott,
s ki tudja, meddig nem cseréli el
palástját még a föld selymeivel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kutatás (Bp, 2004)
Kiadó: Fekete Sas