Favágó meséje
Kemény fa áll az utamban,
Tán ezeréves..
Kemény fának odujában lakik ő
Már réges-régen..
Odulakó – így szólítják az erdőben,
De nem áll az szóba senkivel sem.
Pedig hangja az van!
Hisz néha énekelget..
S olyankor a madarak,
A fa ágaira üldögélnek..
A bagoly szerint a Világ elől bújt a fába,
Mert szégyene van, azt takarja oduháza.
A maci brummog – fene bánja
Nem eszi meg a mézem,
Jelentkezzen az, ki a kárát látja!
Réges-régen tán ezer éve..
Szól most egy hang érthetően,
Nem itt éltem.
Ember vagyok, ez a nevem.
De így, hogy most már egyedül,
Ez teljesen lényegtelen.
A Halált várom - tekint felém
Az útjában lakva, s ő most végre ideért..
Hol volt? hol egy ember még nem holt,
Ez a történet már több ezer éves..
De a maci brummog – kit érdekel!
Most már meséld el végre a lényeget!
Kemény fa áll az utamba..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.