Limerik
Digózó volt, és istenadta
szép lány a Marianna.
Fénykép készült: az Édes Anna
napfényes teraszán:
Dzsordzsó s Robertó barnán
nevetve őt karolta.
Ez régen volt: még hetvenhatba'
azóta már a Marianna
nem a Duna, de a Pó vizét issza
és nem is vágyik, mint mondja,
vissza.
De néha-néha, s leginkább éjszaka
eszébe jut az Édes Anna,
s annak napfényes terasza.
Ilyenkor a hitvesi párna alá matat
s egy kendővel ráncos szeme alatt
valamit felitat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.