Dió burka nagy és csontos
Diót törtem már két napja
Időmből futja, úgysincs más munka
Olyan szép nagy; papírhéjú fajta
Egészséges; aranysárga mint a nap
Hiába is volna; a tüdőm már nem bírja
Nagyon fontos ilyenkor, hogy elfoglald magad
Az íze zamatos
Alig van közte kukacos
A leszálló repülők hangos légörvényt kavarnak
nem is hallom mi reccsen a kalapács súlya alatt
a dió vagy a csontom
A szerszámot és a kiabálásom elnyelte
a süvítő vákuum.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.