Kaméleonszûz
Felfogtak és félkész-győztesen
kicsorbult sebeket majszolok,
meztelen dimenzió-zsarnokom
eszelős hangjain harcolok.
Perctől percig tartó mécsesek maradtak
kisiklott keretideák helyett,
kaméleonszűzként, biztonság gyanánt
selyemöv, s vezeklőszegek.
A templomperonon egy megváltást sóvárgó,
tényben szakadt illúzió törtet,
a menetrend kiürült, jegyek a szemétben,
tűrni tanulok tőled.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Lélekdonor (Budapest, 2006)
Kiadó: I.A.T.