Képcsõ
Körúton guggoló szemétkukák,
villamos, oszlopok, áramütött kutyák,
alibi-ébredés, zörgő pengeélen,
összevissza táguló, gúnyos szemérem,
készenléti jóslat, szebb-szomjas-parttalan,
kaktuszlepkék teaízű, kékcsíkos kalapban,
palackok, tűk, csikkek, hozzáállás nélkül,
csakazértis-jelek mögött sugarakba épül,
kedvesen mesterkélt, papírkorlát-helyzet,
egymásba csevegő kis telefon-testek,
liliomot termő mutáns málnabokrok,
talapzatról leszálló, vastól kába szobrok,
aki magába mer nézni, csak káoszba menekül,
itt állok a képcsőben teljesen egyedül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Az irodalom visszavág, 2002
Kötetben: Lélekdonor (Budapest, 2006)
Kiadó: I.A.T.