Kicsi vagyok...
Kicsi vagyok, nagy a gondom
Elmondom, ha el nem rontom:
Azon töröm a fejemet,
Mi legyek, ha negy leszek.
Legyek talán katona?
Harckocsis, vagy pilóta?
Űrhajóba kéne ülni! S
A világot átrepülni.
Vagy legyek mozdonyvezető?
A vonatot sebesen repitő?
A sínpár futna alattam,
S visszafelé szaladna.
Eldönteni nagyon nehéz,
Hisz lehetnék én tengerész
Tengerésznek a vizen
Gondja nincs semmi sem.
Mondtam ugye, nagy a gondom
Mondtam, mostmár el nem rontom,
Hogy mi legyek nem sikerült döntenem,
Hát eldöntöm, ha nagy leszek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Gyermek versek