Magyar melós melódia
2009
köszöntő
A biblia megjósolta:
Kétezerben itt a vége!
A Magyarnak jó a sora;
Nem ér soha a végére!
A gyermek, az öreg, a tisztviselő
Az ügyvéd, a tolvaj, a díjbeszedő
A tanár, a kufár az igazgató
A rendőr, a színész, a főtalpnyaló
Ujjam helyett karom kéne,
Bevarratom zsebeimet!
Felnézek az égre félve,
Kinek kéne fizetnie?
A bankár, a bíró, a törvény hozó
A beteg, a diák, az adócsaló
A művész, a rab, és a politikus
A rabbi, a pap, az a katolikus
Mind az enyém, jól megkaptam!
Hátamon a púpom dagad.
A hájamat rég leadtam,
Helyette a könnyem fakad!
A kontár, a fegyőr, a jegyellenőr
A portás, a celeb, a múzeumőr
A kormány, az apeh, a Városháza
A parkoló-társulat, rám ruházva
Táncra perdül a nagy világ
Ihajj-csuhajj szép az élet!
Isten áldja a nép fiát!
Kívánjatok gazdag évet!!!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.