2009
Ma holnapot!
Látva az összetört díszek közt lépkedek.
Vaspálca csillaga hazudott kék eget…
Vigadnom kéne!
Pezsgő az éjfélbe vág,
Mormolnék megható imát,
A holnaphoz szólnék,
Ép, kis mosolyt… kérnék,
De minek?
Sörétől megfosztott üvegek búgnak,
A változó szélben holnapot súgnak,
Az elcseszett mába.
Ne neves versemen hiába!
Te vagy: Ki kibírtad,
Ki mindeddig megírtad,
De kinek?
…Tartozom tékozlott számadással?
Tenyerén becsapott szívbéli társsal
Elmúlt a nagyok kora!
Képzeltük! Nem is volt soha…
…Világvége…
Ki mégis megérte,
Tán hihet!
Ma Holnapot!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.