Keresztfák fenyõbõl
Karácsony, mi közöm hozzád? Én magyar vagyok, Istent hiszem,
Aki nem lakik templomok aranyos, központi fűtéses gyomrában,
félkilós gyémántos feszülettel ki nem engesztelhetem,
és ha imádkozom: ne lássa más, hogy beletöpörödöm bűneimbe.
Karácsony, mi közünk egymáshoz? Selyem folt vagy rongyaimon,
egy szelet jó szívvel áldott kenyér pompásabb, mint fényeid.
A magyarok Istene egyetlen Isten, Jézus Király a föld felett:
magyart, cigányt, szlovákot földi királyok szaggattak népéből.
Karácsony, mi közöd hozzám? Szép vagy, de idegen.
Egy nap szeretet, két nap figyelem, három nap munkaszünet?
Boldog az otthon bejgli illata, az asztal köré csorduló család,
de érzem-e a fenyők illatában a keresztfa figyelő csöndjét?
Bp,
17:51 2008.12.08.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.