Vergilius este hazaér
Sz.E.-nek
A megváltás sejtése már új teher.
Ma esik, s reggel két Dante
gubancolódott bele körkörös folyóírásába,
mint gömbölyded kefe a hosszú hajba.
Vergilius vár, míg a szálak kibomlanak,
maguktól, s létével igyekszik bizonyítani,
hogy a Purgatórium leírható,
akár a Pokol - bár nem biztos,
hogy egyébként létezik,
s a széljegyzetek egy labirintus margójára
még nem teremtenek kijáratot.
A történet folytatása végül mindig homályba vész,
mert a könyvek lapjain túl is keletkezik szöveg.
S ha Vergilius este hazaérkezik, verset ír,
s a szövegben úgy simul össze két Dante két vendégsora,
akár az előszobában száradó csizmapár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.