Ajándék
Gyűlölet,szitok,átok,
minden mi rossz,hulljon rátok!
Senkik,férgek,mocskok,rosszak,
kezetek szennytől,arcotok vértől possadt.
Pusztulnátok éhen,vagy tüzes-égető szekéren
robognátok a pusztában
millió gúnyos szem mosolyában!
Falnának fel lápi rémek,
marná nyelvetek sárga méreg!
Kiállhatatlan,rossz,hitványok,
kétszínű,vad,tivornyázó zsiványok!
Kés hasítná szívetek,
venné a világ penészes véretek!
Ti,Jézus Krisztus követői,
buzgó,álszent üldözői
a sorsnak,
mely csak értetek robotol naphosszat,
s zakatol,
mint egy öreg malom,
s húzza igáját,
mint a barom.
De kérdem tőletek megcsalatott csalódottak:
jó így élni?
Hazug szívvel mindig kérni?
Hisz hozzátok hasonlók kitépték agyamból
nevüket már régen,
dehát ezt akarjátok,
örömmel megteszem,
s megértem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.