A hetedik gömb
A zéró gömb a sötétségé,
nyugalom és csend él benne.
A zéró gömb egy nyitott ajtó.
Az első gömb a világosságé,
moccanás és hang van benne.
Az első gömb egy nyitott ajtó.
A második gömb a kontúroké,
éles határ úszik benne.
A második gömb egy nyitott ajtó.
A harmadik gömb a változásé,
vázlatos kép motoz benne.
A harmadik gömb egy nyitott ajtó.
A negyedik gömb a fényességé,
önálló rend terjed benne.
A negyedik gömb egy nyitott ajtó.
Az ötödik gömb a szárnyalásé,
sokasodik a mozgás benne.
Az ötödik gömb egy nyitott ajtó.
A hatodik gömb a víz tükréé,
élő képmás indul benne.
A hatodik gömb egy nyitott ajtó.
A hetedik gömb az alkotásé,
nyugalom és csend él benne.
A hetedik gömb egy nyitott ajtó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom,