Ma én ébresztem a Mamát
(Gyerekvers Anyák napjára)
Ma én ébresztem a Mamát
Lábujjhegyen, hogy felérjem
Elkészítem kakaóját
Libatöpörtős kenyérrel
Még az ágyát is bevetem
Mosolyommal, s meghallgatom
Mit álmodott, mert szeretem
Mint ő engem, nagyon- nagyon
Nem szólok rá, mikor játszik
Tudom, milyenek a fruskák
Mikor csak áll, s kúszik, mászik
Még a lajhárnál is lustább
És hiúbb, mert kényeztetem
Tükörben kelleti magát
Még fésülöm, öltöztetem
Mint egy csábos barbie babát
Nem korholom, nem szapulom
A terheit mind vállalom
Táskájából lesz nagy púpom
A suliig a hátamon
Hadd legyen ma gyerek újra
Kis iskolás úgy, mint régen
S ha a leckét már mind fújja
Érte megyek, megígérem
2008 április 24
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.