Mivel a szociális tanulás elmélete szerint a megfigyeléses
tanulás során elsajátított viselkedésminta
rögződik, ezt utánozzuk le, így életünk bármely szakaszában
előjöhet olyan szituáció, amelyre a választ még
gyermekkorban sajátítottunk el, szóval ha az adott
helyzetre agresszív válasz vésődött be, úgy
valószínűsíthető, hogy viselkedésünket is ezt fogja tükrözni.