Ráiszik
álmomban a nappaliban álltunk,
nagyjából egy héttel azután,
hogy apám visszajött megint.
pálinkázni készültek. öntöttek
nekem is, majdnem kétszer annyit,
mint maguknak, pedig nem kértem.
apa figyelmeztette anyát,
hogy vigyázzon azért magára.
sokat ittak már a héten.
én apát féltettem inkább,
nem lesz-e rosszul, hogyha ráiszik
a halálra.
két kortyra tudtam csak lehúzni,
meg is tántorodtam.
milyen gyenge lettem hirtelen.
szerencse, hogy apám máshova figyelt.
felnőtté akkor így nevelt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.