Kokárda
Petőfi dia-dala szólt az „Arany” korban
Táncsics szűk otthona, most is ugyanott van
Lakatok mögött ma a szabadság táncol
A tudatlan tömeg, mindenen átgázol
Hangzatos szavakkal ritmusos sorok
Az elszánt ifjak most még büszkék, és boldogok!
Szívükben érzik, a szabadság illatát
Boldogan ismétlik a „Dalnak” négy sorát
Nem hiába vér és tengernyi áldozat
Nevükre többé nem szállhat kárhozat
A Zászlót a mai nap, mellünkre szúrjuk
Hogy szívünkbe lopjuk, büszke, szép múltunk
Március derekán, MAGYAROK voltunk
A hazánkért karddal és hittel harcoltunk
Kossuth címerében a nap ragyogott egykor
Azt hittük eljött egy szabadabb, szebb kor!
S a főúton járva ma, párás lett a szemem
Megint elvették… a legszebb ünnepem
Kossuth címerében tán sosem volt semmi?
……végleg el kellene mindenünk feledni!?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.