Hab alól
szonett Kiss Judit Ágnes rímeire
Hiába kéred, már nem megy örömmel.
Öröm nincs, vagy inkább talán kevés.
Olyan, akár a rendszeres evés:
csak a szokott ízek. De tíz körömmel
kapaszkodunk bele. S nincs már szemérem,
és nincsen szégyen. Mint egy iszákos,
megszoktuk. És most az is világos,
hogy ezt a megszokást ki nem herélem.
Látod? Kellett nekünk a más baját.
Felvágta már erünket egy najád,
és elfogyott a hab alól a torta.
Nézd a napfényt: miattunk csak szitál,
s közös gyomrunk segítségért zihál,
mert mérget tettünk minőségi borba.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozgó Világ, 2007/10