Tudás
Kigyó hét farkat eresztett a tóba,
csavaros rongyok értek legbelül,
a kristály fiúcskái halkan jártak,
mint por, mikor lámpák elé kerül.
Jégből csavarta levelét egy répa,
-földből készült a tudás s egy sziget.
Jégből faragta erdeit egy tenger,
s azt sem mutatta meg senkinek.
Még két fazék, s az éj is belezárul,
még két folyó, és felvesz engem is.
- A homály táskái félremerednek.
Még két fillér, és lesz erszényem is.
* * *
Ferde redők is őseikre törnek,
arany csöveken kattog a parázs,
új emberkék ismétlik a világot,
rossz kisdedektől ring a rohanás.
Két fehér szekér fehérebb, mint mások,
fehér árnyéka kívülről ered....
Úgy félsz, mint fény az alkimista gömbjén,
hogy felriasztod: mivel ismered.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.