Bionedv lüktet,
surran a ködlázzal
teli erekben,
hajszálcsőalaguton
fényfotonok ,
váltófutók lihegnek
lélegző életfád
ágbogain a csúcsig.
Friss, édes nyál
gyűlik nyelved
alá a csókhoz,
idei mézgacsepped,
s boldogsághormon
-a szorgos lendületé-
vár bebocsátást...
El ne szalaszd!
Lehet, holnap már
nem kószál errefelé.