egy kiállításmegnyitón a legőszintébbek
a kisgyerekek
*
szép emberek néznek szép embereket
szép emberek néznek képeket szépen
képek néznek szép embereket
(de ki gondolja közülük magát szépnek?)
*
a megnyitóbeszédekkel az a baj
hogy a tömeg akkor röhög
ha belebakiznak nem az előre
viccesnek szánt szófordulatokon
azokon mindenesetben mélyen hallgat