Egykeréken
Van egy dolog sosem értem:
Miért kettő a lábam, ha a fejem csak egy?
Fejen állva születünk meg,
S aztán sorsot fordít a csere.
Vajon a Föld is így keletkezett?
Neki most könnyű - mikor megfordul is csak egy.
Holnaptól én fejen élek!
A lábaimmal beszélgetek
Az egyik mindig bólogat majd,
A másik sem szól, csak hallgat..
Gurulnék, csak gurulnék egykeréken,
Mint a cirkuszban, hogy nevessetek..
S ha elunnánk a viccelődést,
Én kerítenék egy jó erős kötelet.
Az lenne az utam vége,
széken állva dönteném el.
A fejem most csak bólintana,
Haljak én meg fejen lógva!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.