Holdutas vers
A Holdút délen van,
már majdnem a határon, pont ott,
ahol ránkesteledik.
Cesarionak sátra van.
Ott alszunk. Bizonytalan
legendák szólnak e helyről. Állítólag
a Holdút egyik vége a Holdba visz.
Hogy melyik, azt nem tudja senki sem.
(Egyesek szerint mindkettő, de ez
bolond ötlet. Ilyen nem lehet.)
Éjjel lassítva és hangtalanul
a Hold lovai ügetnek el mellettünk,
fényük átragyog a sátor vékony oldalán,
Cesario felébred, én már rég ébren vagyok,
egyikünk se szól. Másnap a reggeli
mellé mégiscsak veszünk
egy Holdutas képeslapot.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.