indulok
az élet fonalán vissza fél évszázad
gyom gyom
kombájnbúza
kaszabúza
búzabúza
szeme pereg
nehezült fejét lesunyja
még nem tudtad hogy más vagy
utamban koporsód sem állhat
hogy kézen fogjalak amikor
—Aranyhajúm!—
mezítlábas kócos lánykák után
bicegve szaladsz